Kennis & Educatie
- Radio
FunX geeft extra aandacht aan de financiële situatie van jongeren!
FunX geeft in de Week van het Geld extra aandacht aan de financiële situatie van jongeren. De focus dit jaar ligt op financiële verleiding. Hoe kunnen jongeren verstandig omgaan met geld, verleidingen doorzien, en dromen zonder in de problemen? Alles hierover hoor je op FunX en lees je terug op FunX.nl.
- Podcast
Podcast over economie, en hoe die jouw leven beïnvloedt
In deze podcast krijg je elke dag een kort en krachtig antwoord op vragen die jou bezighouden. ABN-Amro econoom Sandra Phlippen en journalist Sander Heijne beantwoorden in Geld of je leven vragen over inflatie, huizenprijzen, de energiecrisis, economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne en alle andere vragen die samenhangen met onze economie, en dus ook met ons leven.
- Documentaire
Alle 2Doc documentaires over economie
Documentaires over alles wat met economie te maken heeft, zoals armoede, ongelijkheid, geld of de crisis.
- Programma55 min
Ontdek het verhaal van Vlaanderen
In navolging van Het Verhaal van Nederland, komen nu onze zuiderburen met de tiendelige documentaireserie Het Verhaal van Vlaanderen. Via de Romeinen, de middeleeuwen, de Tachtigjarige Oorlog, het ontstaan van de Belgische staat, de industriële revolutie en de wereldoorlogen brengt Tom Waes ons van het verleden naar het heden.
- Programma50 min
Indrukwekkende verhalen in Sporen van oorlog
De derde generatie kleinkinderen van oorlogsslachtoffers gaan op zoek naar antwoorden op vragen over het oorlogsverleden van hun grootouders. Ze ontmoeten ooggetuigen en historici, maar ook kleinkinderen van de bezetter. In de sporen van hun opa of oma volgen ze het pad dat zij hebben afgelegd in de Tweede Wereldoorlog.
- Interactive
Houd jij je voeten droog in de toekomst? Zoom in met de postcodetools
Met de postcodetools van Ruimteschip Aarde kan je helemaal inzoomen tot in jouw achtertuin of op jouw balkon. Zo kun je ontdekken hoeveel sterren er vanaf jouw woning te zien zijn, of je in de toekomst droge voeten houdt, hoe het staat met de luchtvervuiling in jouw buurt en hoeveel bijensoorten er in jouw buurt leven.
- Artikel
Hoe herken je nepnieuws?
Grote kans dat je weleens in nepnieuws bent getrapt. Nepnieuws lijkt namelijk verdacht veel op echt nieuws, maar is vaak deels bewust onjuist of helemaal verzonnen. Dit zie je al heel lang, maar met social media het makkelijker en sneller verspreid worden. Hoe weet je of iets echt op nep is? En hoe kunnen we nepnieuws bestrijden?
- Collectie
Algoritmes, social media en de sporen die je achterlaat op het internet
Media wordt steeds meer verweven met ons leven. Hoe gaan we daarmee om? NPO Kennis bundelt alle artikelen, korte video's en stories over mediawijsheid.
- Collectie
Documentaires over het Irak van vroeger en nu
Het is 20 maart 2023 precies twintig jaar geleden dat de Verenigde Staten Irak binnenvielen. Deze documentaires en programma's geven een inkijkje in het Irak van twintig jaar geleden tot nu.
- Collectie
Zes docu's over racisme die je gezien moet hebben
Welke documentaires kaarten racisme aan en houden ons een spiegel voor? 2Doc.nl dook in het archief en zette zes spraakmakende films over racisme en discriminatie op een rij.
- Collectie
Alles van NPO Kennis over diversiteit & inclusiviteit
Hoe herken je onbewuste vooroordelen bij jezelf? Wat betekent queer zijn? En waarom zijn rolmodellen nodig? NPO Kennis geeft heldere antwoorden!
- Programma55 min
Ga mee op Freeks saturday night safari
Nederlands bekendste bioloog en hoogleraar Freek Vonk neemt jong en oud mee op avontuur in Freeks saturday night safari. Ontdek de mooiste en meest bijzondere plekken op aarde. Via boeiende colleges, prachtige beelden én prikkelende vragen over de natuur neemt hij iedereen mee op een wonderlijke reis door de natuur. De studio is uitgerust met speciale technologieën waardoor sommige dieren ineens wel heel dichtbij komen. Als dat maar goed gaat!
- Artikel
Wat is de ramadan?
Ieder jaar breekt er voor moslims een maandlange vastenperiode aan: de ramadan. Waarom vasten moslims eigenlijk en is deelname verplicht? Mag je tijdens het vasten water drinken? En waar moet je rekening mee houden als je tijdens de ramadan in een islamitisch land op vakantie bent?
- Artikel
Waarom is het suikerfeest geen vrije dag?
Het Suikerfeest is de traditionele afsluiting van de ramadan. Moslims gaan naar de moskee en komen samen met familie en vrienden. Het is een belangrijk feest. Toch is niet iedere moslim vrij op Eid al Fitr. Hoe komt dat?
- Artikel
Waarom is een betaalbaar huis vinden zo moeilijk?
De wachttijden voor sociale huurhuizen zijn erg lang. Tegelijkertijd zijn huurhuizen in de vrije sector voor veel mensen te duur en kopen is ook lang niet altijd een optie. De hele woningmarkt zit vast door het grote tekort aan betaalbare huizen. Op NPO Kennis ontdek je hoe het woningtekort is ontstaan en welke oplossingen er zijn voor de woningnood.
- Artikel
Hoe praat je met je kind over racisme?
Racisme is een moeilijk en beladen onderwerp. Hoe praat je hier het beste over met je kind? En hoe voed jij je kinderen anti-racistisch op? Bestsellerauteur Layla F. Saad geeft tips over hoe verschillende gezinnen het beste het gesprek over racisme kunnen voeren met hun kind.
- Website
Factcheck-marathon: wat klopt er van uitspraken van politici?
Er werd van alles in de strijd gegooid om stemmen binnen te slepen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Maar wat klopt er van die uitspraken? Pointer's factcheck-marathon helpt jou te bepalen wat waar is en wat niet.
- Collectie
Wat is racisme en discriminatie precies?
Wat zijn de gevolgen van racisme? Wat wordt er tegen gedaan? En hoe herken je onbewuste vooroordelen bij jezelf? NPO Kennis biedt je een overzicht van vragen en antwoorden met video's, fragmenten en archiefmateriaal van de publieke omroep.
- Documentaire40 min
Hoe tolerant is Nederland als je afwijkt van de norm?
25 jaar geleden kwam de documentaireserie Girls Girls Girls uit, een serie waarin een groep bi-culturele vrouwen gevolgd werd in hun dagelijks leven. Regisseur Soulaima El Khaldi zag deze documentaireserie als tiener en hun openheid maakte diepe indruk op haar. Zij stelt vier van deze vrouwen de vraag: wat is er veranderd, en wat is hetzelfde gebleven? Samen maken ze de balans op in een nieuwe serie Girls Girls Girls.
- Interactive
Tijdlijn over feministische iconen
Reuzen. Zo mogen we de feministische vrouwen noemen op wiens schouders we vandaag de dag staan. Gevochten voor recht op arbeid, stemrecht en het recht om vrouw te zijn. Van Etta Palm d'Aelders tot Clarice Gargard en verder, dit zijn vrouwen die de evolutie van de vrouwenrechtenstrijd illustreren.
- Programma25 min
Willen we varkens als orgaandonoren?
Willen we dierlijke organen voor transplantaties in mensen? En hoe gezond is vasten? Elke week legt Dit is de kwestie een principe, regeling, beroepsgroep of product langs de oer-meetlat van de ethiek. We zoeken naar het antwoord op de vraag: maakt dit ons beter?
- Programma40 min
Waarom kennen we deze historische personen van kleur niet?
Ooit gehoord van Joseph Bologne, de ‘zwarte Mozart’? Of van Mary Seacole, de ‘andere Nightingale’? En wie kent de joods-Surinaamse kunstschilder Josef Nassy die verbluffende werken maakte tijdens gevangenschap in nazi-Duitsland? In Nieuwe blik terug reist Orville Breeveld in de voetsporen van deze belangrijke, historische personen van kleur en onderzoekt hun rol in de samenleving van hun tijd.
- Documentaire60 min
André Kuipers laat je de aarde zien vanuit de ruimte
In Ruimteschip Aarde krijg je samen met André Kuipers een andere blik op Nederland en de wereld. Vanuit de ruimte nemen André, natuurkenners en de schitterende natuurbeelden je mee op een magische ontdekkingsreis. En beleef je hoe mooi maar ook kwetsbaar onze planeet is.
- Collectie
Waarom houden we zo van reizen? En hoe vierden we vakantie vieren vroeger?
Kennisplatform NPO Kennis buigt zich over het thema reizen, want: veel mensen verliezen hun hart eraan. Maar waaróm houden we zo van nieuwe plekken ontdekken? Was dat vroeger ook al zo? En wie of wat bepaalt de ticket van een vliegreis eigenlijk?
- Artikel
Freek Vonk: 'Planten zijn net zo vastberaden om te overleven als dieren'
In de natuurserie The green planet zie je de aarde vanuit plantenperspectief. Indrukwekkende beelden mét voice-over van de enthousiaste Freek Vonk: "In deze serie betreden we de magische wereld van planten als nooit tevoren. Planten worden vaak ten onrechte gezien als decorstukken in een landschap. Maar de werkelijkheid zit heel anders in elkaar!"
- Interactive
Hoeveel sterren kun je zien bij jou in de straat?
Hoe groot is de LICHTvervuiling in jouw buurt? Kun je nog wel sterren zien? Met deze interactive van Ruimteschip Aarde met André Kuipers zoom je zo vanuit de ruimte naar je eigen achtertuin.
- Artikel
Waarom is lezen belangrijk?
Van menukaarten tot bijsluiters tot brieven van de overheid en social media. Tekst is overal om ons heen. Om goed mee te kunnen komen in de samenleving is het belangrijk dat je begrijpt wat er staat. Maar waar is lezen vérder belangrijk voor? NPO Kennis legt het haarfijn uit.
- Programma45 min
Bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis
Bekende Nederlanders proberen in Verborgen verleden te achterhalen van welke voorouders zij afstammen, hoe ze hebben geleefd en wat ze hebben nagelaten. Wat volgt is een reis naar het verleden. Dit seizoen duiken onder andere Carice van Houten, Lilianne Ploumen en de gebroeders Hans en Wim Anker in hun familiegeschiedenis.
- Website
Wat is nou echte pasta carbonara?
En hoe kan het dat laurierblaadjes zo peperduur zijn? Keuringsdienst van Waarde duikt in de wondere wereld van ons voedsel. Klopt het wat fabrikanten claimen en wat ze ons in reclames verkopen? Hier vind je alle artikelen bij de afleveringen en kan je je eigen vraag stellen.
- Artikel
Wat is een complottheorie?
‘De maanlanding is in scène gezet’ of ‘de Holocaust bestaat niet’. Na een ingrijpende gebeurtenis schieten complottheorieën vaak als paddenstoelen uit de grond. Hoe en waarom gebeurt dit? NPO Kennis legt het uit aan de hand van bekende en minder bekende complottheorieën.
- Programma30 min
Historische comedy voor jong en oud
De prehistorie duurde 2,5 miljoen jaar: vanaf de allereerste mensachtige, langs steentijd, ijstijd, bronstijd en ijzertijd tot de inval van de Romeinen. In Welkom in de prehistorie wordt het op een hilarische manier samengevat in twee keer 25 minuten. Met Charles Darwin, ijsmummie Ötzi, het meisje van Yde oftewel ‘het veenlijk’ en Julius Caesar. Allemaal gespeeld door topacteurs.
- Artikel
Wat is een aardbeving?
Elke dag vinden er wereldwijd wel duizenden aardbevingen plaats. NPO Kennis legt precies uit wat een aardbeving is en waar de kans op een aardbeving het grootst is.
- Podcast20 min
Hét geheim van een goede relatie? Je hoort het in deze Jortcast
De liefde... Wat zegt de wetenschap erover? Jort Kelder sprak erover met Prof. Dr. Esther Kluwer, en onthullen dan eindelijk hét geheim van een goede relatie in de Jortcast.
- Programma60 min
Verdwenen schilderijen van Vermeer tot leven gebracht
In De nieuwe Vermeer brengen creatievelingen en kunstenaars uit heel Nederland de verdwenen werken van Johannes Vermeer tot leven. Alles mag: van realistisch tot abstract; mits het in de geest van Vermeer is. Geïnspireerd? Luister ook de podcast, bezoek het online 3D museum of kijk de online serie Meer Vermeer.
- Programma15 min
Janny van der Heijden onderzoekt de invloed van eten op het brein
Lekker eten kan je intens gelukkig maken. Maar hoe belangrijk is voedsel voor ons brein? En wat kunnen we doen met onze voeding om dat brein en ons lichaam zo gezond mogelijk te houden? Dat ontdekt Janny in Voeding en ons brein.
- Artikel
Waarvoor stemmen we tijdens de Provinciale Statenverkiezingen?
Waarvoor stemmen we eigenlijk tijdens Provinciale Statenverkiezingen? En wist je dat de Staten ook de leden van de Eerste Kamer bepalen? NPO Kennis geeft heldere antwoorden.
- Programma60 min
Van krot tot Vinex
De huren rijzen de pan uit. En met een gemiddeld inkomen is het bijna onmogelijk om een huis te kopen. Jongeren wonen steeds langer bij hun ouders. We zitten middenin een wooncrisis. Wat is er misgegaan en wat kunnen we leren van de geschiedenis? Je ziet het in de Andere Tijden special Van krot tot Vinex: 100 jaar wonen.
- Programma45 min
De spannende en dramatische uren van de nacht
In De nacht van '53 neemt Kefah Allush je mee in de spannende en dramatische uren vlak voor en vlak nadat de dijken breken. Op verschillende historische locaties in Zeeland brengt Kefah het verhaal van die nacht tot leven, van uur tot uur.
- Serie
Bekijk de nieuwe serie over de Watersnoodramp van 1953
Dit jaar is het precies 70 jaar geleden dat de Watersnoodramp van 1953 plaatsvond. In Zeeland, West-Brabant, Zuid-Holland en op Texel braken verschillende dijken door waardoor grote delen van Nederland onder water kwamen te staan. Voor de 70e herdenking zendt de NTR vanaf 6 januari de vierdelige serie Het Water Komt uit. Bij deze serie hoort ook een 'podwalk' met historische wandelingen die je kunt maken.
- Programma50 min
Tegenlicht gaat op zoek naar mensen die de kloof verkleinen
Er loopt een kloof door Nederland. Tussen de huizenbezitters en mensen met schulden. Tussen gezonde en ongezonde mensen. Mensen met en zonder opleiding. Krijgen we die kloof nog dicht? VPRO Tegenlicht gaat de hele maand januari op zoek naar mensen van beide kanten die de kloof verkleinen. De kloofdichters.
- Podcast
Ervaar in deze podwalk zelf hoe hoog het water heeft gestaan
In 7 audiotours verspreid over Nederland ontdek je dorpen en steden die te maken hebben gehad met watersnood. Via augmented reality ervaar je op verschillende plekken hoe hoog het water heeft gestaan. Download de app van Het Water Komt en ga erop uit.
- Collectie
Hoe werkt de Nederlandse politiek?
Waarom stemmen we niet rechtstreeks op de premier? Hoe werkt democratie? En wat gebeurt er precies tijdens de verkiezingen? NPO Kennis bundelt story's, video's en artikelen om de Nederlandse politiek beter te begrijpen.
- Programma45 min
Leven onder de Taliban
Als na het plotselinge vertrek van de Amerikanen en hun westerse bondgenoten, ook buitenlandse journalisten Afghanistan verlaten, gaat journalist Thomas Erdbrink juist voor een paar maanden naar Kabul. In Onze man bij de Taliban ervaart hij hoe de Taliban elke dag de touwtjes steeds iets strakker aanhalen.
- Artikel
Wat is de holocaust?
Het woord ‘Holocaust’ staat voor de systematische moord op zes miljoen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog door het naziregime van Adolf Hitler. Een groot deel van de slachtoffers valt in vernietigingskampen als Auschwitz, Sobibór en Treblinka.
Hoe begint de Jodenvervolging in nazi-Duitsland? En vanaf welk moment wordt totale vernietiging het doel van Hitler? Je leest het op NPO Kennis.
- Video13 min
Werkt een sapkuur echt?
Sociale media staan vol met ervaringen van mensen die een sapjeskuur hebben uitgeprobeerd. En ook veel influencers haken aan op deze ‘juicy’ trend. Je lichaam detoxen met een sapvastenkuur. Werkt dat? Journalist Marieke Kuypers van Pointer Checkt zocht het uit!
- Collectie
Programma's op NPO Start over de Tweede Wereldoorlog
Nieuwe en oudere programma's van de publieke omroep over de Tweede Wereldoorlog. Van Hitlers kindsoldaten tot Selma's oorlog en De nieuwe getuigen van Auschwitz tot Kinderen van zwarte bevrijders.
- Artikel
Blue Monday is een verzinsel!
Vandaag is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Althans, dat besloot pr-bureau Porter Novelli in 2005. Zij verzonnen deze dag om een reisbureau te helpen om meer vakanties te verkopen. Brainwash vroeg filosoof Daan Roovers of er, ondanks dat het verzonnen is, toch iets in zit.
- Artikel
Kom je ook naar de Tussen Kunst en Kitsch opnamedagen?
Denk jij die ene parel of dat bijzondere pronkstuk in huis te hebben? Het kan zomaar. En anders is hèt verhaal achter de meegenomen ‘schatten’ minstens zo leuk om te horen. Hier kan je je aanmelden voor Tussen Kunst en Kitsch.
- Programma25 min
Dwars door de bergen en steil omhoog
Ontdek de mooiste spoorlijnen ter wereld in Rail Away. Met de trein zie je het landschap, de geschiedenis en cultuur van de omgeving. Zo leer je een land en een gebied op een andere én duurzamere manier kennen.
- App
Speel mee met De slimste mens
Ben jij een echte slimmerik? Test je kennis en speel deze quiz tegen je vrienden, onbekende uitdagers of alleen. Weet jij alle juiste antwoorden zo snel mogelijk te geven? Dan maak je kans op een De slimste mens-mok.
- Documentaire55 min
Van een hulpeloos bolletje naar speelse, onhandige pandapuber
Reuzenpanda Fan Xing is 2,5 jaar en daarom gaat Fan Xing binnenkort naar China. Hij heeft daar namelijk een belangrijke missie: hij moet voor nageslacht zorgen om zo bij te dragen aan het behoud van zijn soortgenoten. In De kleine reuzenpanda vliegt uit volg je voorbereidingen op deze reis van dichtbij.
- Programma60 min
Het wetenschappelijk jaaroverzicht van 2022
Astrid Joosten bespreekt samen met hoogleraren Ben Feringa, Beatrice de Graaf en Marcel Levi het wetenschappelijk jaaroverzicht. Ze duiken in bijzondere wetenschappelijke ontwikkelingen en doorbraken van het afgelopen jaar, die ons helpen de wereld beter te begrijpen.
- Programma1 uur 30 min
Staat je woke-radar goed afgesteld?
Dit is je kans om je kennis helemaal bij te spijkeren en te ontdekken wat wél en níet meer mag in het nieuwe jaar. Test je kennis over onderwerpen waar in 2022 ophef over is geweest in Je mag ook helemaal niets meer.
- Aflevering9 min
Propaganda en desinformatie in oorlogstijd
Oorlog wordt allang niet meer gevoerd met wapens alleen. Tegenlicht laat zien hoe propaganda en desinformatie machtige wapens zijn geworden. Dit gebeurt ook in de oorlog in Oekraïne. Propaganda en nepnieuws worden ingezet om de publieke opinie in eigen land gunstig te stemmen en tegelijk de vijand te misleiden.
- Documentaire55 min
De nieuwe getuigen van Auschwitz
Radio-dj Eddy Keur vroeg aan een jonge luisteraar wie het dagboek van Anne Frank had geschreven. Het antwoord luidde: Annie M.G. Schmidt. Voor hem confronterend en aanleiding om vijf jongeren uit te nodigen om naar Auschwitz af te reizen voor een belangrijke geschiedenisles.
- Website
Alle lespakketten over mediawijsheid van HUMAN
Hier vind je het gratis educatieaanbod van HUMAN. Ontdek toegankelijke video's en uitgebreid lesmateriaal over onder andere cyberpesten, privacy, hypes en nepnieuws.
- Programma50 min
De veelzijdigheid van Suriname
In Alles is famiri gaat Amber Kortzorg op een persoonlijke reis naar het land van haar vader Lloyd: Suriname. Ze ontmoet er verschillende families, door wier ogen Amber een Suriname ziet dat ze nog niet kende. Ze ziet de dagelijkse zorgen en obstakels, maar vooral ook de levenslust en de liefde.
- Artikel
Hoe kunnen Surinaamse Nederlanders helpen bij de opbouw van Suriname?
Chan Santokhi, de president van Suriname, roept Surinaamse Nederlanders op om mee te helpen aan de opbouw van het land. In een persoonlijk zoektocht naar wat haar eigen inbreng zou kunnen zijn, reist programmamaker Raïsha Zeegelaar in Ons Surinamenaar haar land van herkomst.
- Programma40 min
Van Dutchbat tot asielpaniek en kankeronderzoek in Medialogica
Media dienen als gids om greep te krijgen op onze werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? En welke invloed hebben media en publieke opinie op het handelen van bestuurders, journalisten en burgers? Medialogica onderzoekt de beeldvorming rondom Dutchbat, de BoerBurgerBeweging, asielzoekers en kankeronderzoek.
- Artikel
Vier dingen die je nog niet over chips wist
Soms is het chic, soms ordinair: chips. Een belangrijk onderdeel van menig feest, borrel of in het weekend op de bank. We weten in Nederland per persoon zo’n 7,5 kilo chips per jaar. Maar wat weet jij eigenlijk over die snack die moeiteloos de mond ingaat? Keuringsdienst van Waarde gaat op onderzoek uit.
- Podcast45 min
Vroege vogels en andere dieren
Vroege Vogel Anneke Naafs ontvangt elke week een gast in de NPO Radio 1-studio om te vertellen over een bijzondere gebeurtenis uit de natuur die je nú kunt zien of horen. Zoals het begin van het broedseizoen van de weidevogels, de kwakende boomkikker en de symboliek van de kraanvogel.
- Interactive
In deze special een terugblik op ruim 200 jaar trans-Atlantische slavernij
Elk jaar op 1 juli vieren we het einde van de slavernij. Wat gebeurde er precies en welke rol speelde Nederland in deze pijnlijke geschiedenis? In deze special een terugblik op ruim 200 jaar trans-Atlantische slavernij.
- Podcast40 min
37 baby's werden geboren op dit stoomschip
Onderweg van onafhankelijk geworden Indonesië naar Nederland worden in 1950 op stoomschip 'Ranchi'; maar liefst 37 baby’s geboren. Joost Wilgenhof duikt in deze podcast in de familiegeschiedenis en beladen koloniale erfenis die zij van hun ouders meekregen.
- Podcast25 min
Baba: over een onmogelijke liefde en onwaarschijnlijke reis
In 1944 besluit een 21-jarige Russische vrouw om voor de liefde een levensgevaarlijke reis door oorlogvoerend Europa te maken. In 2021 reist haar kleinzoon Willem Voogd in haar voetsporen door Europa. Wat maakte zij mee? Je hoort het in de podcast Baba.
- Aflevering35 min
Waarom houdt iedereen van zoet?
Joël Broekaert neemt je mee in een avontuurlijk onderzoek naar de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken. In De 5 smaken van Joel reist hij af naar bijzondere plekken op de wereld en bezoekt hij wetenschappers, chefs en smaakmakers.
- Podcast45 min
Een land met een missie en een man met een droom
Wie naar de maan wil, moet tegenwoordig in China zijn. Maar samenwerken met de Chinese ruimtevaartorganisatie blijkt niet zonder risico. Dat merkt sterrenkundige Marc Klein Wolt in de podcast De man en de maan.
Hoeveel weet jij over rampen? Doe de quiz!
De Maand van de Geschiedenis staat in teken van rampen. Benieuwd hoeveel jij hierover weet? Test je kennis in 10 vragen in de rampenquiz.
- Collectie
Waarom is er een energiecrisis?
De gas- en elektriciteitsprijzen zijn de afgelopen tijd sterk gestegen. Hier vind je informatie om de huidige energiecrisis te begrijpen.
- Collectie
Wat je moet weten om de huidige oorlog in Oekraïne beter te begrijpen
Stories, artikelen, explainers en fragmenten over de geschiedenis en huidige situatie in Rusland en Oekraïne.
- Aflevering8 min
Wie komt er aan het woord? Media en desinformatie in de klas
Tijdens de coronacrisis van 2020 is betrouwbare en juiste informatie van levensbelang. Aan de hand van deze informatie wordt het beleid van de overheid gevoerd. Maar er is ook veel onduidelijk. Feiten en meningen lopen steeds meer door elkaar. Medialogica stelt de vraag: welke rol spelen media en desinformatie in het beeld van de werkelijkheid?
- Collectie
Bekijk deze stories om de opvangcrisis in Nederland beter te begrijpen
Net In Nederland is een online platform van de NPO van en door nieuwkomers. Bekijk hier al hun verhalen over de opvangcrisis bij aanmeldcentrum Ter Apel.