Koken
- Artikel
Is een verspakket duurder dan losse ingrediënten?
Met verspakketten proberen de supermarkten je het leven makkelijker te maken. Pakketten waar (bijna) alle ingrediënten voor een recept al in zitten. Maar betaal je eigenlijk voor het gemak? Of wel: is het verzamelen van de losse ingrediënten niet veel goedkoper? De Keuringsdienst van Waarde zocht het voor je uit.
- Nieuwsbrief
De (h)eerlijkste recepten
Wil jij bewuste keuzes maken? De Eerlijker eten nieuwsbrief vertelt je alles van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet. Foodredacteur Wieteke Vonk geeft concrete tips, achtergrondinformatie en deelt natuurlijk de lekkerste en eerlijkste recepten.
- Recept
Hier vind je alle recepten uit Heel Holland Bakt
Waarom een appeltaart als je ook een chiffon cake met pandan en kokos op tafel kan toveren? Of imponeer je gasten eens met een tarte tatin met sjalotjes en (vega)spek. Of waarom niet een keer zelfgebakken focaccia met gepofte knoflook? In Heel Holland Bakt komen de lekkerste dingen voorbij! En de dingen vind je nu allemaal heel gemakkelijk terug in receptvorm op de site van Heel Holland Bakt.
- Programma45 min
Een nieuw seizoen Gort over de Grens
Ilja Gort neemt je weer mee op reis door zijn geliefde Frankrijk. In zes afleveringen gaat hij op zoek naar de mooiste en verrassendste streken waar hij het verhaal achter de schoonheid van het land, mensen die hij ontmoet, de mooiste wijnen én het lekkerste eten zoekt.
Wil je meer weten over deze prachtige Franse streken? Bezoek dan eens de site van Gort over de grens.
- Programma25 min
Doorbakken met Enzo
In de afgelopen 10 jaar zijn er 100 bakkers in de tent geweest. HHB-winnaar Enzo Pérès-Labourdette zoekt in Doorbakken een aantal van hen op en ontdekt hun bijzondere interesses, banen en hobby's. En Robèrt gaat wekelijks aan de bak met een bekende bakfan. Wat blijkt; zo makkelijk zijn die technische opdrachten in de HHB-tent niet!
- Video2 min
Eerste beelden van jubileumseizoen Heel Holland Bakt
Seizoen 10 van Heel Holland Baktbegint op zondag 18 december. In de eerste aflevering storten de bakkers zich op de populairste taart van het programma: de leadertaart! Kun je niet wachten? Bekijk hier de allereerste beelden.
- Artikel
Deze groenten zijn het hele jaar door een groene keuze
Asperges, broccoli, sperziebonen: het aanbod in de groenteschappen is het hele jaar door enorm. Heel makkelijk voor ons, maar niet altijd even goed voor de natuur. Gelukkig zijn er genoeg groenten die het hele jaar lang een verantwoordelijke keuze zijn.
- Programma40 min
Ilja Gort neemt de kijker mee naar de mooiste en verrassendste plekjes
In vier seizoenen neemt Ilja je mee naar Frankrijk, Spanje en Italie. Hij proeft de duurste wijnen van Spanje, leert in Genua de beroemde Pesto Genovese te maken en eet kaas in een 100 jaar oude kaasgrot.
- Recept
Koken met MAX
In dit online kookboek van omroep MAX vind je recepten uit Kook mee met MAX, Bak mee met MAX en uit andere programma’s van MAX.
- Artikel
Frankrijk: Kaas en revolutionaire kunst
In afl. 6 van De kok en de directeur zijn Taco Dibbits en Joris Bijdendijk in Parijs, waar in 1789 de Franse revolutie de burger heeft bevrijd. Welke invloed had dit op het eten en de kunst?
- Aflevering35 min
Waarom houdt iedereen van zoet?
Joël Broekaert neemt je mee in een avontuurlijk onderzoek naar de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken. In De 5 smaken van Joel reist hij af naar bijzondere plekken op de wereld en bezoekt hij wetenschappers, chefs en smaakmakers.
- Recept
Recepten van culinair auteur Yvette van Boven
Yvette van Boven ontrafelt in haar programma De streken van Van Boven de geschiedenis en geheimen van de meest uiteenlopende regionale keukens van Nederland. Op de website vind je alle recepten op een rij.
- Collectie
Lik je vingers af bij deze culinaire reisprogramma's
Reizen en lekker eten gaan voor veel mensen hand in hand. Daarom zette NPO Start deze culinaire reisprogramma's voor je op een rij. Van Gort over de grens tot Koken met van boven en Joel Lokaal tot De aardappeleters. Geniet!
- Website
De lekkerste recepten uit BinnensteBuiten
Vis, vlees of vega(n)? De chefs van BinnensteBuiten inspireren je graag met de lekkerste recepten.