Sport

1 Sport titel startend met een nummer of karakter #

  • Homerun curacao
    Omroep Zwart
    Documentaire

    In deze driedelige documentaire volgen we verschillende professionele honkbalspelers uit Curaçao. Het eiland is vergelijkbaar met een gemiddelde stad in Nederland. Toch komen hier de meeste professionele honkballers ter wereld vandaan. Wat is het geheim achter dit opmerkelijke succes?

2 Sport titels startend met de letter A

2 Sport titels startend met de letter B

2 Sport titels startend met de letter C

  • Candy a skaters mind 416579921
    Bnnvara
    Documentaire

    Portret van de Nederlandse skateboarder Candy en haar voorbereidingen op de Olympische Spelen. Ze overwint een blessure, maar in Tokio slaat het noodlot opnieuw toe wanneer zij in quarantaine moet. Indringende documentaire over hoogte- en dieptepunten, veerkracht en de uitdagingen waar je als topsporter mee te maken krijgt.

  • CHANGINGTHEGAME Chris Westlund 2 HIRES Smaller
    Kroncrv
    Documentaire

    Deze urgente en ingetogen sportdocumentaire belicht transgenderinclusie van drie jonge topatleten in de Verenigde Staten. We volgen drie middelbare school-atleten tijdens sportwedstrijden en in hun persoonlijke leven als transgendertieners.

12 Sport titels startend met de letter D

  • De beloften
    Logo vpro

    Zeven jonge topsporters werden vier jaar lang gevolgd op de lange weg richting hun droom: meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio. Ze worden de nieuwe Dafne Schippers of de nieuwe Pieter van den Hoogenband genoemd. Maar maken ze die verwachtingen waar? Wie haalt uiteindelijk de eindstreep en wie niet?

  • De fragiele droom
    Eo
    Podcast

    De twee broers Feliciano de Ruijter (15) en Illaijh de Ruijter (14) dromen ervan om profvoetballer te worden. Wat komt er op je af wanneer je op jonge leeftijd in de jeugd speelt bij een profclub? Luister mee bij de jongens thuis, op school, in de kleedkamer en op het veld.

  • De gouden lichting
    Logo vpro

    Deze serie toont de misstanden in het Nederlandse vrouwenturnen aan de verhalen van Renske Endel, Suzanne Harmes, Gabriella Wammes en Verona van de Leur. Zij blijken jaren in de machtsgreep van coaches geweest te zijn die systematisch hun grenzen overschreden.

  • De kopgroep wielerpodcast
    AVROTROS
    Podcast

    Naast de verreden etappe is er aandacht voor wat het routeboek nog meer in petto heeft. Met Joost Vullings, Maxim Horssels van Wielerflits en -natuurlijk- de enige echte Mart Smeets.

  • 30-jarige bokser Delano wil naar het EK
    Logo vpro
    Documentaire

    Hoe richt je je leven in als je weet dat je nog maar één kans hebt? Eén kans om te achterhalen wie je vader is, één kans om zwanger te worden, één kans om kampioen te worden? Negen personen voor wie het leven haast obsessief om die laatste kans draait worden gevolgd.

  • De onbekende cruijff
    Ntr
    NOS
    Podcast

    25 april 2022 is de 75e geboortedag van fenomeen Johan Cruijff. Een man met vele kwaliteiten en vele gezichten. Maar weinig bleef onbekend in zijn leven. Of toch niet? In de podcast komen een aantal minder bekende kanten uit zijn leven en voetbalcarrière voor het voetlicht.

  • De Perstribune
    Max
    Radio

    In De Perstribune ontvangt Margreet Reijntjes elke week prominente gasten uit de wereld van de media en sport. Zij bespreken actuele én persoonlijke zaken. Verder duidt Ron Vergouwen wekelijks opvallende mediazaken uit het heden en verleden.

  • Schaduwspits uitgelicht2
    NOS
    Podcast

    Ze zijn er wel, maar je kent ze niet: openlijk homoseksuele profvoetballers. Waarom is het zo moeilijk in de voetbalwereld uit de kast te komen? Een podcast over buitenbeentjes in de topsport, vooroordelen, gemiste kansen en het belang van een rolmodel.

  • De tijd van ons leven
    Pow
    Programma

    Is het mogelijk om in een paar maanden tijd op professioneel niveau te fietsen? Rutger en Chatilla gaan de fysieke en mentale uitdaging aan. Hierbij worden ze geholpen door experts uit de wielersport.

  • Nederlands hockeyteam Special Olympics in het oranje
    Ntr
    Documentaire

    Volg Judoka Joarmin, wielrenster Jolein, ruiter Nick en het Nederlandse hockeyteam in aanloop naar de Special Olympics World Games 2023. Dit sportevenement vormt een plek waar mensen met en zonder verstandelijke beperking van over de hele wereld elkaar ontmoeten en vooroordelen overwinnen door middel van de kracht van sport.

  • de wielerredactie podcast
    NOS
    Podcast

    Wanneer het wielerseizoen praktisch is afgelopen schakelt De wielerredactie nog een tandje bij. Steven Dalebout, Stef Clement en Daan van den Berg duiken in de onderwerpen waar tijdens het seizoen eigenlijk geen tijd voor is. Want hoe ongelukkig kun je zijn als wielrenner? En groeit het vrouwenpeloton niet te hard?

  • Druk
    Bnnvara
    Podcast

    In deze podcast duikt Erik Dijkstra in het hoofd van negen Nederlandse topsporters. Hij vraagt hen hoe zij omgaan met de mentale druk die hoort bij sport op het allerhoogste niveau. Met onder meer Suzanne Schulting, Henk Grol, Femke Heemskerk, Epke Zonderland en Kiki Bertens.

2 Sport titels startend met de letter E

  • El tarangu
    Logo vpro
    Podcast

    Zeven jaar na de begrafenis van José Manuel Fuente zit Lucien van Impe plots weer mosselen met hem te eten in het Vlaamse wielerstadje Geraardsbergen. Heeft zijn oude rivaal werkelijk zijn dood in scene gezet? Of is hier iets anders aan de hand? Deze podcast gaat op zoek naar de waarheid, maar stuit steeds op meer leugens.

  • Europese kampioenschappen
    NOS
    Programma

    Topatleten strijden om de Europese titels atletiek, wielrennen, beachvolleybal, roeien, zwemmen en turnen. NOS doet de verslaggeving van de belangrijkste wedstrijden.

2 Sport titels startend met de letter F

1 Sport titel startend met de letter G

  • Gewond maar niet verslagen
    Max
    Documentaire

    Vier persoonlijke portretten van deelnemende spelers in aanloop naar de Invictus-spelen. Ze worden gevolgd op meerdere momenten tijdens de voorbereidingen, maar ook in hun privéleven.

3 Sport titels startend met de letter H

1 Sport titel startend met de letter I

1 Sport titel startend met de letter J

  • Johan cruijff
    NOS
    Documentaire

    Uit archiefmateriaal opgebouwde documentaire over Johan Cruijff. Met grotere focus op de mens dan op de voetballer en gebruik te maken van zijn eigen uitspraken ontstaat een diepgaand portret van een van de grootste Nederlandse voetballers.

2 Sport titels startend met de letter L

4 Sport titels startend met de letter M

  • Meer dan goud
    Eo
    Programma

    Marianne Timmer, Michael Boogerd, Henk Grol, Marlou van Rhijn, Gregory Sedoc en Nicolien Sauerbreij leven een week lang onder één dak. De oud-topsporters hebben jarenlang alles op alles gezet om de beste te worden én te blijven in hun sport. Wat hebben de medailles en de topsport hen opgeleverd, gekost en geleerd?

  • Meer dan Goud
    Eo
    Podcast

    Wat kwam er na de roem, de aandacht en de medailles? Voormalig topsporters Danny Blind, Maartje Paumen, Hennie Kuiper, Annemarie Verstappen, Michel Mulder en Edith Bosch doen hun verhaal en meer!

  • Miss invictus games
    AVROTROS
    Podcast

    Presentator Roos Oosterbaan spreekt met vier deelnemers van de Invictus Games. Ze raakten allen gewond tijdens een militaire missie. Het zijn gesprekken over de kracht van sport, levensgevaarlijke missies, handicap, ptss, en dromen die knakken en weer ontstaan.

  • Muhammed Ali Serie 1 cdn header 1643025257
    Logo vpro

    Portret van drievoudig zwaargewicht bokskampioen Muhammad Ali. Ali had miljoenen fans over de hele wereld. Hij was een snelle, gracieuze en sterke bokser en een charmante opschepper buiten de ring.

16 Sport titels startend met de letter N

3 Sport titels startend met de letter O

1 Sport titel startend met de letter P

3 Sport titels startend met de letter S

1 Sport titel startend met de letter T

  • Soufiane Touzani in het voetbalstadion
    Ntr
    Programma

    Spectaculaire trucs met de bal en panna's. Straatvoetballer en presentator Soufiane Touzani is hier een meester in en gaat langs bij bekende Nederlandse profvoetballers voor een een-tweetje met én zonder bal. Touzani interviewt de profs op zijn eigen sprankelende manier en daagt ze uit voor trucs en challenges.

1 Sport titel startend met de letter V

  • Jan Smit in het stadion
    AVROTROS
    Programma

    Volendam, een dorp met 20.000 inwoners en de plaatselijke voetbalclub als grote trots. FC Volendam is terug op het hoogste niveau: de Eredivisie. Voorzitter Jan Smit heeft ambitieuze plannen met zijn club. Kan hij het dorp overtuigen dat hij een voetbalclub kan leiden terwijl het publiek kritisch kijkt naar de verrichtingen van het eerste team?